2011

The World Trade Center Memorial in NYC, NY

The World Trade Center Memo­r­ial in NYC, NY is designed to be the cen­ter­piece of the new World Trade Center. The land­scape archi­tect, Peter Walker, and the archi­tec­tural light­ing designer, Paul Marantz, chose to work with Selux to create light­ing specif­i­cally for this eco-friendly public space. The MTR column was designed to resem­ble the shape of the Twin Towers. These columns pro­vide direc­tional light­ing capa­bil­i­ties and uti­lize glare free refrac­tor tech­nol­ogy for enhanced visual com­fort of the many vis­i­tors who occupy the walk­ways and public plaza. The Memo­r­ial Plaza was envi­sioned to be one of the most sus­tain­able, green plazas ever con­structed. The project is cur­rently pur­su­ing LEED Gold cer­ti­fi­ca­tion and is built to meet the require­ments of both the New York State Exec­u­tive Order 11 and the WTC Sus­tain­able Design Guide­lines, which pro­mote envi­ron­ment-friendly prac­tices. The MTR Columns were chosen for effi­cient and accom­mo­dat­ing design, low energy, and high pro­duc­tiv­ity.

You are on Selux North America