Feedback

Info

Triangle Plaza
Triangle Plaza, Colorado

Triangle Plaza, the newest public area in Denver, is a small urban area that provides the perfect haven for urban dwellers. Situated at the southern end of the former railroad tail tracks, the design concept and elements used bring to mind the old rail yard. Whether you want to meet friends, people watch or just enjoy the outdoor dining canopy, the plaza provides a perfect retreat for urbanites living and working near this re-emerging Lower Downtown center.

This LEED Certified Gold project with a pedestrian link between Union Station and the Pepsi Center as well as the city’s first planned public bike parking and rental shop was designed with great attention to detail. Utilizing both technical and innovative design, specific areas to swing, sit, saunter or congregate were created. The Swing Forest anchors the plaza at the southern edge. It is home to six custom-designed swings that are attached to curved, vertical railroad rails and they are just one of the reminders of the role the railroad played in Denver’s formation.

The flexible Selux Olivio Sistema 2 system provides lighting for the multiple use areas of Triangle Plaza; their compact dimensions were a perfect lighting solution.

  • Project — Triangle Plaza
  • Architect — Anderson Mason Dale Architects
  • Photographer — Koerbel Photography
  • Products Olivio Sistema 2